Zobeni keksi s čokoladom
SASTOJCI:
* 120 g maslaca
* 150 g kokosovog šećera
* 2 jaja
* 350 g zobenih pahuljica
* 220 g bijelog brašna (pirovog, pšeničnog)
* 1 žličica praška za pecivo
* 1 prstohvat soli
* 1 žličica cejlonskega cimeta
* 100 g tamne čokolade
OPIS POSTUPKA: Maslac na sobnoj temperaturi pomiješamo sa šećerom i izmiksamo s mikserom. Dodamo 2 jaja. U posebnoj posudi pomiješamo zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo i cimet. Suhu mješavinu dodamo u mješavinu s istopljenim maslacem. Čokoladu narežemo na manje komadiće i umiješamo u masu. Masu stavimo u hladnjak na sat vremena da lakše oblikujemo kekse. Masa je dovoljna za 24 keksa. Masu oblikujemo u manje kuglice i stavimo na pleh. Možemo i s vilicama. Pečemo 13 minuta na 180 stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME: 30 minut + hlajenje testa
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)