Zobeni keksi s bijelom čokoladom i maslacem od badema
SASTOJCI:
* 1 ¾ lonca pirovog bijelog brašna
* 1 šalica zobenih pahuljica
* 1 žličica sode bikarbone
* ¼ žličice soli
* 8 žlica kokosovog ulja (sobne temperature)
* 4 žlice bademovog maslaca
* ½ šalice stevije (ili šećera)
* ¼ šalice biljnog mlijeka
* 2/3 šalice komadića bilo koje čokolade
OPIS POSTUPKA: U zdjeli pomiješamo bademov maslac, šećer i mlijeko - miješamo dok ne postane pjenasto. U drugoj posudi kombiniramo sve preostale suhe sastojke. Suhe sastojke dodamo mokrim, a na samom kraju dodamo komadiće bilo koje čokolade. Žlicom oblikujemo masu u jednake kuglice. Rasporedimo kuglice dovoljno razmaknute na pleh za pečenje i lagano ih pritisnemo prstima. Pečemo 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentari (0)