Zobeni keksi od kikirikija
SASTOJCI:
* 2 jaja
* 130 g zobenih pahuljica
* 120 g maslaca od kikirikija
* 60 g kokosovog šećera
* 50 g tamne čokolade u kapljicama
* 1 žličica vinskog kamena
* prstohvat 100% vanilije
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: Jaja i kokosov šećer pjenasto umiješamo. Dodamo prašak za pecivo i prstohvat soli, te promiješamo. Zatim dodamo vaniliju i maslac od kikirikija, te ponovno dobro promiješamo, kako bi masa bila sasvim glatka i tekuća. Na kraju dodamo još zobene pahuljice, koje prethodno malo sameljemo, da ne budu preveliki komadi. Mljela sam ih u mlinčiću za kavu, a može ih se samljeti i u sjekaču ili sa štapnim mikserom.
Ugrijemo pećnicu na 175 stupnjeva. Na pekač položimo pek papir. Pomoću žlice napravimo hrpice na pekaču, koje zatim pomoću ruke oblikujemo u kekse. Super je ako si ruke prethodno namočite, kako se masa ne bi primala za ruke. Pečemo 10 minuta i ni trenutka duže.
Kekse lagano ohladimo i možemo ih jesti još tople ili ih sačuvamo u zatvorenoj posudi do 5 dana.
VRIJEME PRIPREME 10 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)