Zobeni keksi
SASTOJCI:
* 200 g zobenih pahuljica
* 50 g kokosa
* 1/2 žličice cimeta
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 50 g sušenih marelica
* 50 g grožđica
* 60 ml maslinovog ulja
* 180 g zrelih banana (bez kore)
OPIS POSTUPKA: Grožđice i marelice namočite u toploj vodi 10 minuta. Ocijedite i narežite marelice na komadiće veličine grožđica. Banane zdrobite vilicom. U posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte mokre sastojke i miješajte da se sve dobro poveže. Od smjese oblikujte kuglice i stavljajte ih na lim obložen papirom za pečenje. Kuglice spljoštite u oblik keksa (razmak između keksa nije potreban jer se neće raširiti). Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C (dužina pečenja ovisi o veličini keksa). Od smjese sam napravila 15 keksa.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta + 20 minuta pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac
Komentari (0)