Zobeni brownie s indijskim oraščićima
SASTOJCI:
Mokri sastojci:
* 2 jaja
* 2 zrele banane
* 2 žlice maslaca od indijskih oraščića
* 2 žličice meda
* 1 žličica arome vanilije
* 20 g rastopljene kokosove masti
Suhi sastojci:
* 170 g zobenih pahuljica
* 40 g kakaa u prahu
* pola žličice sode bikarbone
* pola žličice praška za pecivo
* šaka zdrobljene tamne čokolade
* šaka razlomljenih indijskih oraščića
OPIS POSTUPKA: Zgnječite banane i u njih umiješajte jaja. Zatim otopite kokosovu mast i umiješajte ostale mokre sastojke (maslac od indijskih oraščića, med i aroma vanilije). Kad dobijete jednoličnu smjesu, dodajte je u smjesu od jaja i banana. Zatim pomiješajte sve suhe sastojke (zobene pahuljice, kakao, sodu bikarbonu, zdrobljenu čokoladu i indijske oraščiće). Ovu smjesu dodajte smjesi mokrih sastojaka i dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Masu izlijte u prethodno nauljen pleh za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva na 15 minuta. Kad je pečeno, stavite na pult da se malo ohladi jer će se tako kolač lakše rezati. Za još bolji ukus možete premazati po vrhu maslacem od indijskih oraščića ili namazom od čokolade i lješnjaka.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Živa Debeljak
Komentari (0)