Zobene proteinske pločice
SASTOJCI:
Donji sloj:
* 150 g zobenih pahuljica
* 60 g pirovog / heljdinog brašna
* Nasjeckani lješnjaci
* Kokosovo ulje
* Agavin sirup
* Prstohvat soli
Nadjev:
* 50 g otopljene tamne čokolade
* 350 g jogurta skyr
* Mjerica čokoladnih proteina
* Zaslađivač po želji
Za posip:
* Lješnjaci
* Maslac od kikirikija
* Banane
* Ostali dodaci po želji ...
OPIS POSTUPKA: U veliku posudu prvo dodamo sve suhe sastojke za donji sloj i promiješamo. Postepeno dodajemo kokosovo ulje i sirup od agave prema osjećaju (neprestano miješajući) da se masa učvrsti.
Pleh za pečenje obložimo papirom za pečenje i protresemo tijesto na dno, pritiskajući sloj rukama ili čašom kako bi se oblikovalp jako dno.
Otopimo čokoladu u mikrovalnoj ili na vatri i pomiješamo je s jogurtom. Dodamo proteine i zaslađivač. Masa treba biti čvrsta, ne previše tekuća. Jogurt mora zadržati strukturu.
Sloj kreme izlijemo na čvrsto dno i gornji dio ukrasimo po želji.
Stavimo posudu na 1 sat vremena u zamrzivač, izrežemo i poslužimo. Kasnije desert držimo u hladnjaku.
RECEPT PRIPREMILA: Gaja Prestor
Komentari (0)