Zobena kaša s pečenom bananom
Započnite dan ukusnom zobenom kašom s dodacima. Zobene pahuljice mogu biti savršen i brz obrok za buđenje okusnih pupoljaka.
SASTOJCI (za 1 osobu):
* 200 ml mlijeka (može i biljni napitak kao zamjena za mlijeko)
* 5 velikih žlica zobenih pahuljica Malinca (60 g)
* 1 žličica paste od vanilije
* cimet Malinca
Pečena banana:
* žličica kokosovog ulja Malinca
* banana
Posip:
* Namaz od čokolade i lješnjaka Malinca
* Maslac od kikirikija Malinca
* prženi listići badema
OPIS POSTUPKA: Na tavi popržiti listiće badema, a zatim na malo kokosovog ulja popržiti bananu (prerezati je na pola i poprečno ili na kolutiće). Peći dok lagano ne porumeni. Ostaviti sa strane. Za to vrijeme u lončić uliti mlijeko i prokuhati. Zatim dodati zobene pahuljice. Ako su pahuljice pregrube, prvo ih samljeti. Kuhati 5-10 minuta dok ne omekšaju i zgusnu se. Cijelo vrijeme miješati. Ostaviti sa strane, dodati pastu od vanilije i cimet te tako pripremljenu kašu uliti u posudu. Na vruću kašu staviti pečenu bananu, žlicu namaza od čokolade i lješnjaka i žlicu maslaca od kikirikija. Na kraju posipati s malo pečenih listića badema.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Brodnik
Komentari (0)