Zobena kaša s pečenim jabukama i cimetom
SASTOJCI:
* 50 g zobene pahuljice
* 2,5 dl mlijeka
* 2 prstohvata mljevenog cimeta
* 1 žličica mljevenih lješnjaka
* 1 žličica meda
* 1 žličica kokosovog ulja
* ½ jabuke
PRIPREMA: Prvo pripremite zobene pahuljice. Ulijte mlijeko u posudicu, dodajte pahuljice i cimet, dobro promiješajte i stavite na štednjak. Prokuhajte, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte do 5 minuta uz neprestano miješanje. Pahuljice trebaju omekšati i smjesa mora biti gusta. Operite jabuku, ogulite je i prepolovite na kriške. Pržite kriške jabuke s kokosovim uljem. Zatim ih prelijte medom i promiješajte. Zobena kaša se poslužuje s pečenim jabukama i posuta mljevenim lješnjacima i prstohvatom cimeta.
VRIJEME ZA PRIPREMU: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja
Komentari (0)