Zobeno-čokoladne kocke
SASTOJCI:
* 180 ml mlijeka
* 2 žlice meda
* 140 g oraha
* 100 g zobenih pahuljica
* 160 g tamne čokolade
* 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: U multipraktiku sameljite orahe i zobene pahuljice. Zagrijte mlijeko, dodajte med i miješajte dok se med ne otopi. Ulijte u multipraktik i miješajte dok se smjesa ne poveže. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dodajte 60 g rastopljene tamne čokolade. Duguljasti kalup za kruh obložite prijanjajućom folijom. U kalup najprije rasporedite tamnu smjesu. Na nju stavite svijetlu smjesu. Rastopite na pari preostalih 100 g tamne čokolade, dodajte kokosovo ulje pa prelijte preko svijetle smjese. Stavite u frižider preko noći. Prije posluživanja, izvadite bajaderu iz kalupa, odstranite foliju i pustite da odstoji 10ak minuta na sobnoj temperaturi prije rezanja kako glazura ne bi pucala.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac
Komentari (0)