Zdraviji cheesecake
SASTOJCI:
* 100 g zobenih pahuljica
*60 g datulja bez koštica
* 25 g kokosovog ulja (rastopljenog)
* 450 g skyr vanilija
* 150 ml slatkog vrhnja
* 1 žličica paste od vanilije ili ekstrakta vanilije
* med neutralnog okusa (količina prema ukusu)
* 3 jaja
* 200 g šumskog voća
OPIS POSTUPKA: Zobene pahuljice i datulje sameljite u multipraktiku u fino brašno. Pomiješajte s rastopljenim kokosovim uljem. Dno i rubove kalupa promjera 20 cm obložite papirom za pečenje pa smjesu rasporedite po dnu kalupa i malo utisnite. Kalup izvana obložite aluminijskom folijom kako bi spriječili prodor vode tijekom pečenja. Očistite multipraktik pa u njega stavite skyr, slatko vrhnje i pastu od vanilije. Kratko pulsirajte da se smjesa sjedini. Probajte te po potrebi dodajte med prema ukusu (ja sam dodala 30 g meda). Dodajte i jaja pa pulsirajte dok se smjesa ne ujednači. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup. Kalup stavite u dublji lim, ulijte vodu do polovice kalupa, kako bi se cheesecake pekao u vodenoj kupelji. Pecite otprilike sat vremena u pećnici zagrijanoj na 160°C, dok površina ne očvrsne i poprimi lijepu boju. Isključite pećnicu pa pustite cheesecake u pećnici još pola sata, a zatim ga izvadite iz pećnice i ohladite na rešetki. Ohlađen cheesecake stavite u frižider preko noći. Šumsko voće prokuhajte uz dodatak 1 žlice eritritola. Pustite da se ohladi. Cheesecake izvadite iz frižidera barem 15 minuta prije posluživanja. Poslužite uz preljev od šumskog voća.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta + 1 sat pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Tamra Rumac - tamara_whatsfordessert
Komentari (0)