Zdravi lava cake
SASTOJCI (za 4 srednje velika kalupa):
Čokoladni ganache u sredini:
* 50 g tamne čokolade sa stevijom
* 50 g vrhnja za šlag
Za čokoladni sufle:
* 3 jaja
* 40 g kokosovog šećera
* 130 g tamne čokolade sa stevijom
* 80 g kokosovog maslaca
* 80 g bijelog pirovog brašna
OPIS POSTUPKA: Postupak pripreme ganachea: Zagrijte vrhnje do vrenja i prelijte ga preko čokolade. Pričekajte 5 minuta da se čokolada potpuno ohladi i sve zajedno dobro promiješajte. Čokoladni ganache stavite u zamrzivač na oko 20 minuta.
Postupak za lava cake: Jaja dobro promiješajte sa šećerom da postanu pjenasta i dobiju tri puta veći volumen. Na pari otopite čokoladu i maslac. Sve dobro promiješajte. Otopljenu čokoladu i maslac polako ulijevajte u smjesu od jaja uz neprestano miješanje. Na kraju, kada se čokoladna smjesa dobro izmiješa sa smjesom od jaja, dodajte još brašno i sve zajedno dobro promiješajte.
Postupak slaganja u kalupe: Kalupe dobro premažite maslacem. Bolje više nego nedovoljno! Prvo u kalupe stavite 3 žlice tijesta za lava cake. U sredinu stavite žličicu čokoladnog ganachea. Zatim prekrijte čokoladni ganach drugom žlicom smjese za souffle. Lava cake pecite oko 10 minuta (ovisno o pećnici i veličini kalupa).
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Manca Sodnik
Komentari (0)