Zdravi browniji
SASTOJCI:
* 2 jaja
* 3/4 šalice kokosovog šećera
* 1/4 šalice kokosovog ulja
* 50 g tamne čokolade
* 1/3 žličice vanilije u prahu
* prstohvat soli
* 1 šalica brašna bez glutena
* 1/3 šalice proteina s okusom vanilije
* 2 žlice kakaa u prahu
* 1/2 žličice praška za pecivo
* 1/2 žličice sode bikarbone
* 1/3 šalice rižinog mlijeka
* komadi crne čokolade s malinama (na vrhu)
OPIS POSTUPKA: Jaja odvojimo od žumanjka i bjelanjka. Istučemo bjelanjke u snijeg i stavimo sa strane. Žumanjcima dodamo kokosov šećer i pjenasto promiješamo. Umiješamo rastopljeno kokosovo ulje, otopljenu tamnu čokoladu i mljeko. Zatim dodamo brašno, proteinski prah, kakao u prahu, vaniliju, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro izmiješamo i lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedimo u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Po vrhu posipamo komade čokolade i pečemo oko 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Čeperlin
Komentari (0)