VIDEO: Zdrave krafne
Recept za zdraviju verziju krafni. Krafni su pečeni u kalupu za krafne.
SASTOJCI:
* 200 g brašna
* 160 g grčkog ili biljnog jogurta
* 30 g eritritola (ili drugi zaslađivać)
* 2 jaja
* 2 žlice kokosovog ulja
* 1 žličica praška za pecivo ili vinskog kamena
* limun
* po želji: eritritol u prahu za posipanje i džem/čokolada za nadjev
OPIS POSTUPKA:
1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg.
2. U drugoj zdjeli pomiješati mokre sastojke: žumanjke, grčki jogurt, kokosovo ulje i naribanu koricu limuna.
3. Mokrim sastojcima dodati suhe sastojke: glatko brašno, eritritol i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješati da se sastojci sjedine.
4. U smjesu dodati snijeg i lagano promiješati.
5. Kalup za pečenje premazati kokosovim uljem i žlicom puniti kalupe. Jedna velika žlica smjese dovoljna je za 1 krafnu.
6. Krafne peći u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na 180°C.
7. Kada su krafne pečene, izvaditi ih iz pleha i puniti nadjevom, odnosno ukrasiti po želji. Krafne sam nježno posula zaslađivačem eritritol u prahu.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)