Zdrave krafne
Zdrava inačica krafni pečenih u pećnici.
SASTOJCI:
* 20 dag pirovog integralnog brašna
* ½ vrećice suhog kvasa
* 5 dag kokosovog šećera (mljevenog)
* 1 jaje
* 1,5 dl mlijeka
* 2 žlici marmelade
* 3 dag kokosovog ulja
* 1 žlica ulja
* 5 dag grubo mljevenih badema
* ribana kora ½ bio limuna
* 2 žlici šećera u prahu za posipanje
OPIS POSTUPKA: Pomiješamo brašno i kvas. Dodamo šećer, jaje i mlačno mlijeko. Mijesimo približno 5 minuta. Dodamo marmeladu, rastopljeni maslac, ulje, koricu od limuna i grubo mljevene bademe. Tijesto se pokriveno diže na toplom približno 20 minuta. Aparat za pečenje krafni dobro namažemo. Udubljenja do polovice napunimo tijestom. Mokrom žlicom tijesto lijepo izravnamo. Pokrijemo i još jednom ostavimo da se diže približno 15 minuta. Pečemo na srednjoj temperaturi 20-25 minuta. Pečene krafne odmah izvadimo iz aparata i vruče pospemo šećerom u prahu.
PRIPREMILA: POLONA MAROLT
Komentari (0)