Zdrave čokoladice s maslacem od kikirikija
SASTOJCI:
* 150 g tamne čokolade Malinca
* 1 žličica kokosovog ulja Malinca
* 130 g maslaca od kikirikija Malinca (ili bilo kojeg drugog maslaca od orašastih plodova)
* 1 žlica sirupa od datulja (ili med, sirup od agave, javorov sirup)
* 1 žličica mace Malinca (nije obavezno, za dodatnu hranjivu vrijednost)
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: Pripremite 12 manjih papirnatih košarica za cupcake (ili oko 6 većih), moji su promjera 5 cm. Otopite čokoladu zajedno s kokosovim uljem u mikrovalnoj ili na pari. U svaku košaricu ulijte žličicu čokolade, tek toliko da pokrije dno i stavite u zamrzivač na 2 minute da se stvrdne. Maslac od kikirikija dobro izmiješajte sa sirupom od datulja, macom i soli. Ovaj nadjev oblikujte u kuglu, poravnajte i stavite na čokoladu u papir. Pazite da punilo ne dodiruje rub. Prelijte s dvije žličice čokolade i malo protresite tako da nadjev bude prekriven, a rubovi ispunjeni čokoladom. Stavite ih na dvije minute u zamrzivač i uživanje u ovoj poslastici može početi! Čuvati u hladnjaku.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)