Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Zdrava verzija Munchmallow kolača
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdrava verzija Munchmallow kolača

Ovaj desert je zaista savršen za sve ljubitelje munchmallowa. Baš slatka, ali zdrava verzija koja se jednostavno topi u ustima.

SASTOJCI:
Za tijesto:
* šalica integralnog pirovog brašna 
* polovica vrećice vinskog kamena (ili prašak za pecivo) 
* 3 žumanjka 
* pola šalice kokosovog brašna 
* 2 žlice kokosovog ulja 
* pola šalice bademovog mlijeka 
* žlica pravog kakaa 
* prstohvat soli 

Za nadjev: 
* 3 bjelanjka plus dodatno još 1 dl bjelanjaka (što su još 3 bjelanjka- ukupno dakle 6) 
* 4 žlice šečera u prahu
Za preljev: 
* 200 g tamne čokolade

OPIS POSTUPKA: Za tijesto najprije pjenasto umiješamo žumanjke i šećer, dodamo ostale mokre sastojke, a zatim još i suhe. Posudu za pečenje obložimo pek papirom i pečemo 30 min na 180 stupnjeva. U međuvremenu pripremimo kompaktan snijeg od bjelanjaka, kojima postepeno dodajemo šećer u prahu. Ispečen kolač u potpunosti ohladimo, a tek onda ga premažemo nadjevom i pečemo još 6 minuta na 180 stupnjeva, kako bi bjelanjci dobili zlatno smeđu koricu. Ponovno ohladimo. Čokoladu rastopimo na pari i premažemo po svim stranicama kolača. Kolač ostavimo u hladnjaku i svakih par minuta provjerimo da li se već čokolada stvrdnula, kako bi ga mogli napasti. 

VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi