Zdrava veganska pizza
SASTOJCI:
Tijesto:
* 1 + 1/2 šalice brašna od punozrnatog pira
* 3/4 šalice tople vode
* 1 žličica (kokosovog) šećera
* 1 žličica soli
* 2 žlice kvasca u prahu
* 1 žlica maslinovog ulja
Nadjev:
* maslinovo ulje
* umak od rajčice
* svježe povrće po želji (gljive, špinat, rajčica, tikvice, patlidžan, luk, kukuruz, masline, sušena rajčica + rukola, bosiljak, avokado ...)
PRIPREMA: Kvas pomiješajte s 1 dl mlake vode i kokosovim šećerom. Ostavite sa strane na 5 minuta. U međuvremenu pomiješajte brašno i sol te dodajte pripremljen kvasac i preostalu mlaku vodu i 1 žlicu maslinovog ulja. Mijesite smjesu 5 - 10 minuta, a zatim ostavite da se tijesto diže najmanje pola sata. Nakon toga premažite tijesto maslinovim uljem i stavite povrće po želji. Pecite pizzu pola sata (ovisno o debljini tijesta) na 220 ºC. Kada je pizza pečena na vrh pospite svježu rukolu, bosiljak i avokado.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat + 30 minuta dizanja
Malinca
Rima, došlo je do pogreške prilikom prevođenja recepta. Umjesto jaje trebalo bi pisati patlidžan. Lp.Rima
Super recept ja nisam vegan ali jedem zdravo najviše mi se svi da ovo da je veganska a u nadjev ima jaja... Ahahha kakve ove jaja veganska...