Zdrava Snickers torta
Za sve ljubitelje čokolade Snickers ovaj će kolač sigurno biti dobar i zdraviji izbor. Kolač se brzo priprema i ne zahtjeva posebne kulinarske vještine.
Ova torta pečena je u tepsiji promjera 20 cm, ali možemo uzeti i veću posudu za pečenje samo što će u tom slučaju torta biti niža.
SASTOJCI:
Suhi sastojci:
* 100 g brašna
* 30 g kakaa
* 1/2 žličice praška za pecivo
* prstohvat sode bikarbone
* prstohvat soli
Mokri sastojci:
* 60 g maslaca
* 80 g kokosovog šećera
* 1 jaje
* 1 dcl mlijeka (možemo koristiti i biljna pića)
Krema:
* 4 dcl slatkog vrhnja
* 2 žlice kokosovog šećera
* 1 žličica konjak glukomanana (ili želatine)
* 6 žlica maslaca od kikirikija
Čokoladni preljev:
* 1 dcl slatkog vrhnja
* 100 g tamne čokolade
* neslani kikiriki za ukrašavanje
PRIPREMA: Pomiješajte sve suhe sastojke. U drugoj zdjeli pomiješajte maslac (sobne temperature) dokne postane pjenast zajedno s kokosovim šećerom. S električnim mikserom miksajte 5 minuta.
Dodajte jaje i mlijeko i dobro promiješajte. Postupno dodajte suhe sastojke i ručno ih miješajte. Smjesa se miješa dok se ne dobije homogena smjesa.
U tepsiju stavite papir za pečenje ili temeljno premažite maslacem.
Pecite na 180 stupnjeva (ventilacijska pećnica) oko 20 minuta (pečenje također ovisi o veličini pečenja).
Ohladite biskvit.
Za kremu najprije umutite vrhnje s dodanim šećerom, a zatim dodajte konjak i maslac od kikirikija te dobro izmiješajte.
Oko biskvita stavimo prsten za tortu i na njega nanesemo kremu.
Otopite čokoladu i vrhnje na niskoj temperaturi. Ostavite da se malo ohladi pa prelijte preko kreme.
Ukrasite neslanim kikirikijem.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Malinček Luka
Žana, umjesto maslaca poskusi korisrtiti kokosovo ulje.Žana
Pozdrav, mogu li se i ako cime zamijeniti sastojke poput maslaca, slatkog vrhnja s obzirom da ne smijem koristiti nikakve mlijecne proizvode? Hvala punoSnickers tortu bi rado napravila :)
Hvala! Lp