40% popusta na sve za lijepu kosu

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Zdrava sacher torta
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdrava sacher torta

Sacher torta sastoji se od sočnog biskvita, finog nadjeva od pekmeza i čokoladnog preljeva. Torta će oduševiti sve ljubitelje čokolade i slatkih užitaka.

SASTOJCI (za biskvit :)

* 220 g otopljene tamne čokolade sa stevijom
* 170 g kokosovog maslaca sobne temperature
* 8 jaja
* 200 g pirovog brašna
* 1 vrećica praška za pecivo
* 100 g kokosovog šećera

Sastojci za nadjev od pekmeza:
* 500 g gustog džema od marelica bez šećera
* sok od pola limuna

Sastojci za čokoladnu glazuru:
* 180 g tamne čokolade sa stevijom
* 200 ml vrhnja za šlag

OPIS POSTUPKA:
Način pripreme biskvita:

1. Pomiješajte pirovo brašno i prašak za pecivo.
2. Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Istucite bjelanjke i polako im dodajte polovicu kokosovog šećera, tucite dok se ne napravi čvrsti snijeg.
3. Izmiksajte kokosov maslac sobne temperature oko 2 minute. U kokosov maslac umiješajte otopljenu tamnu čokoladu, žumanjke i preostalu polovicu kokosovog šećera. Dobro promiješajte pa dodajte polovicu brašna i opet dobro promiješajte.
4. Zatim u masu polako dodavajte po malo snijega i malo brašna. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
5.Pripremite pleh za pečenje (veličina promjera: 25 cm).
6. Biskvit pecite na 160°C oko 60-70 minuta.
7. Nakon što je biskvit pečen pričekajte da se potpuno ohladi te ga prerežite na 3 jednaka dijela.

Postupak za punjenja od džema:

1. Marmeladu i limunov sok dobro zagrijte.
2. Biskvit namočite mlijekom i namažite polovicom nadjeva od pekmeza. Dobro razmažite i na to staviti novi biskvit, ponovo ga namočite i dodajte preostalu polovicu nadjeva. Na to stavite biskvit koji također namočite s mlijekom.
3. Tortu stavite u hladnjak i pripremite čokoladni preljev.

Postupak za čokoladni preljev:

1. Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja i prelijte preko tamne čokolade. Pričekajte 2-3 minute da se čokolada otopi i dobro promiješajte.
2. Kolač premažite glazurom od čokolade.
3. Sacher tortu stavite u hladnjak preko noći.

VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Manca Sodnik

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi