Zdrava sacher torta
Sacher torta sastoji se od sočnog biskvita, finog nadjeva od pekmeza i čokoladnog preljeva. Torta će oduševiti sve ljubitelje čokolade i slatkih užitaka.
SASTOJCI (za biskvit :)
* 220 g otopljene tamne čokolade sa stevijom
* 170 g kokosovog maslaca sobne temperature
* 8 jaja
* 200 g pirovog brašna
* 1 vrećica praška za pecivo
* 100 g kokosovog šećera
Sastojci za nadjev od pekmeza:
* 500 g gustog džema od marelica bez šećera
* sok od pola limuna
Sastojci za čokoladnu glazuru:
* 180 g tamne čokolade sa stevijom
* 200 ml vrhnja za šlag
OPIS POSTUPKA:
Način pripreme biskvita:
1. Pomiješajte pirovo brašno i prašak za pecivo.
2. Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Istucite bjelanjke i polako im dodajte polovicu kokosovog šećera, tucite dok se ne napravi čvrsti snijeg.
3. Izmiksajte kokosov maslac sobne temperature oko 2 minute. U kokosov maslac umiješajte otopljenu tamnu čokoladu, žumanjke i preostalu polovicu kokosovog šećera. Dobro promiješajte pa dodajte polovicu brašna i opet dobro promiješajte.
4. Zatim u masu polako dodavajte po malo snijega i malo brašna. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
5.Pripremite pleh za pečenje (veličina promjera: 25 cm).
6. Biskvit pecite na 160°C oko 60-70 minuta.
7. Nakon što je biskvit pečen pričekajte da se potpuno ohladi te ga prerežite na 3 jednaka dijela.
Postupak za punjenja od džema:
1. Marmeladu i limunov sok dobro zagrijte.
2. Biskvit namočite mlijekom i namažite polovicom nadjeva od pekmeza. Dobro razmažite i na to staviti novi biskvit, ponovo ga namočite i dodajte preostalu polovicu nadjeva. Na to stavite biskvit koji također namočite s mlijekom.
3. Tortu stavite u hladnjak i pripremite čokoladni preljev.
Postupak za čokoladni preljev:
1. Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja i prelijte preko tamne čokolade. Pričekajte 2-3 minute da se čokolada otopi i dobro promiješajte.
2. Kolač premažite glazurom od čokolade.
3. Sacher tortu stavite u hladnjak preko noći.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Manca Sodnik
Komentari (0)