40% popusta na sve za lijepu kosu

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Zdrava čokoladno - bananina torta
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdrava čokoladno - bananina torta

SASTOJCI:
Sastojci za biskvit:

* 2 jaja
* 2 žlice tamnog kakaa
* 100 g kokosovog šećera
* 35 ml kokosovog ulja
* 1 prašak za pecivo
* 3 kapljice arome vanilije
Preljev za biskvit:
* 1 dcl bademovog mlijeka
* 2 žlici čokoladnog namaza bez šećera (Cavalier)
* 2 banane
Sastojci za svjetlu kremu:
* 150 ml vrhnja za šlag
* pol paketića Kremfixa
* 3 velike žlice eritritola
Sastojci za tamnu kremu:
* 200 ml vrhnja za šlag
* 1 paketić Kremfixa
* 3 žlice čokoladnog namaza bez šećera (Cavalier)
Čokoladna glazura:
* 150 g tamne čokolade bez šećera (Cavalier)
* 1 dcl bademovog mlijeka
* 1 žlica eritritola

PRIPREMA: 
Postupak za pripremu biskvita: 5 minuta miksamo jaja sa šećerom, kako bi se smjesa poduplala i postala pjenasta. Lopaticom lagano umiješamo preostale sastojke. Biskvit pečemo oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Kad se biskvit ohladi, prerežemo ga na pola i prelijemo mlijekom, te premažemo čokoladnim namazom. Na navlažen biskvit rasporedimo na kolutiće narezane banane.

Postupak za pripremu svjetle kreme: U vrhnje za šlag umiješamo pola paketića Kremfixa i eritritol, te izmiksamo dok ne dobijemo čvrstu smjesu. Kremu rasporedimo preko banana.

Postupak za pripremu čokoladne kreme: Izmiksamo vrhnje za šlag i na kraju umiješamo još čokoladni namaz. Kremu rasporedimo preko sloga svjetle kreme.

Priprema čokoladne glazure: Čokoladu razlomimo na manje komadiće, te umiješamo mlijeko i šećer. Sve zajedno kuhamo dok se čokolada ne rastopi, te cijelo vrijeme miješamo. Prelijemo preko zadnjeg sloja kreme i stavimo u hladnjak na dva sata. Kad se dobro stisne, odstranimo foliju i obruč, te tortu ukrasimo po želji.

RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopic

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi