Zdrava čokoladno - bananina torta
SASTOJCI:
Sastojci za biskvit:
* 2 jaja
* 2 žlice tamnog kakaa
* 100 g kokosovog šećera
* 35 ml kokosovog ulja
* 1 prašak za pecivo
* 3 kapljice arome vanilije
Preljev za biskvit:
* 1 dcl bademovog mlijeka
* 2 žlici čokoladnog namaza bez šećera (Cavalier)
* 2 banane
Sastojci za svjetlu kremu:
* 150 ml vrhnja za šlag
* pol paketića Kremfixa
* 3 velike žlice eritritola
Sastojci za tamnu kremu:
* 200 ml vrhnja za šlag
* 1 paketić Kremfixa
* 3 žlice čokoladnog namaza bez šećera (Cavalier)
Čokoladna glazura:
* 150 g tamne čokolade bez šećera (Cavalier)
* 1 dcl bademovog mlijeka
* 1 žlica eritritola
PRIPREMA:
Postupak za pripremu biskvita: 5 minuta miksamo jaja sa šećerom, kako bi se smjesa poduplala i postala pjenasta. Lopaticom lagano umiješamo preostale sastojke. Biskvit pečemo oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Kad se biskvit ohladi, prerežemo ga na pola i prelijemo mlijekom, te premažemo čokoladnim namazom. Na navlažen biskvit rasporedimo na kolutiće narezane banane.
Postupak za pripremu svjetle kreme: U vrhnje za šlag umiješamo pola paketića Kremfixa i eritritol, te izmiksamo dok ne dobijemo čvrstu smjesu. Kremu rasporedimo preko banana.
Postupak za pripremu čokoladne kreme: Izmiksamo vrhnje za šlag i na kraju umiješamo još čokoladni namaz. Kremu rasporedimo preko sloga svjetle kreme.
Priprema čokoladne glazure: Čokoladu razlomimo na manje komadiće, te umiješamo mlijeko i šećer. Sve zajedno kuhamo dok se čokolada ne rastopi, te cijelo vrijeme miješamo. Prelijemo preko zadnjeg sloja kreme i stavimo u hladnjak na dva sata. Kad se dobro stisne, odstranimo foliju i obruč, te tortu ukrasimo po želji.
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopic
Komentari (0)