Zdrav mramorni kolač
Mramorni kolač u malo zdravijoj varijanti odlično paše uz popodnevnu šalicu čaja, toplog mlijeka ili kakaa.
SASTOJCI:
* 4 jaja
* 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
* 6 velike žlice kokosovog šećera (ili nekog drugog zaslađivača npr. eritritol)
* 3 čaše pirovog punozrnatog brašna (6 dl)
* 2 male žličice praška za pecivo ili vinskog kamena
* 1 dl mlijeka
* 2 žlice ruma
* 1 male žličice vanilije u prahu ili ekstrakta
* 5 velike žlice kakaa u prahu
OPIS POSTUPKA: Jaja odvojimo i izmiksamo snijeg. Žumanjke, šećer i maslac u drugoj posudi izmiješamo. Dodamo mlijeko, rum, vaniliju i dobro promiješamo. Dodamo još brašno s praškom za pecivo te polako promiješamo. Dodamo još snijeg te malo promiješamo. Pola mase ulijemo u kalup za pečenje , u drugoj polovicu umiješamo još kakao. Tamnu masu prelijemo na svjetlu. Za ljepše prelijevanje tamnog i svijetlog biskvita možemo s žličicom malo promiješati tijesta. Pazimo da svejedno ostanu 2 boje biskvita. Pečemo na 180 stupnjeva približno 45 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)