Zdjela s povrćem, tofuom i umakom od kikirikija
SASTOJCI:
* 250 g tofua
* 1 šalica riže
* brokula
* cvjetača
* 3 mrkve
* 1 limenka slanutka
* 2 žlice maslaca od kikirikija
* 3 žlice grčkog jogurta
* 2 žlice zobenih pahuljica
* 1/2 avokada
* Umak od soje
* sol
*papar
OPIS POSTUPKA:
Tofu narežite na sitne komadiće, natopite ga soja umakom i uvaljajte u mljevene zobene pahuljice. Stavite tofu u air fryer/pećnicu na 15 minuta na 180 °C. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Brokulu, cvjetaču i mrkvu operite i narežite te stavite da se kuhaju. Za to vrijeme pripremite umak od 2 žlice maslaca od kikirikija, 3 žlice grčkog jogurta i 2 žlice soja umaka. Kad je riža kuhana, servirajte je na tanjur zajedno s pečenim tofuom, kuhanim povrćem, slanutkom, avokadom i sve prelijte umakom od kikirikija.
RECEPT PRIPREMILA: Alja Poharc
Komentari (0)