Zapečena tjestenina
SASTOJCI:
* 5 g kokosovog ulja
* 200 g pilećih prsa nasjeckanih na sitno (skoro pa mljeveno)/može i dimljeni tofu, odličan je u ovoj kombinaciji
* 200 g sjeckane rajčice
* začini po želji (origano, kajenska paprika, curry, češnjak u prahu)
* 85 g tjestenine bez glutena
* 50 g škripavca ili nekog drugog sira koji vam odgovara
* još 5 g kokosovog ulja (za premazati posudu za pečenje)
OPIS POSTUPKA: Na tavici otopiti kokosovo ulje i na njega staviti pileća prsa pa začiniti. Zatim dodati rajčicu i pustiti da krčka. Za to vrijeme skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Pomiješati tjesteninu s piletinom. Posudu za pečenje premazati kokosovim uljem i prebaciti tjesteninu u nju. Na nju staviti sir i peći dok se sir ne otopi na 160°C (par minuta). Poslužiti uz salatu. Meni najviše odgovara kineski kupus.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Mirna Posavec
Komentari (0)