VIDEO: Začinska fritaja s povrćem
SASTOJCI:
* malsinovo ulje
* 3 jaja
* ½ žličice soli
* ¼ žličice papra
* 2 žlice kopra
* 1 žlica peteršina
* 1 žlica bosiljka
* 1 žlica vlasca
* 70 g mlijeka (biljnog ili običnog)
* 80 g brezglutenskog brašna (može i obično, ja koristim * bezglutensko Veatzz)
* 2 žlice feta sira
* 120 g tikvica
* 30 g šparoga ili drugog povrća
* 2 češnja češnjaka
* 1/2 krastavca
Omaka:
* 130 g grčkog jogurta
* žličica hrena (u octu ili vrhnju)
* ¼ žličice soli
* 1 žličica češnjaka u prahu
* 1 žličica bučinog ulja
* koristite bilo koje začinsko bilje i povrće koje volite
OPIS POSTUPKA: Tikvice i šparoge narežite na sitne komadiće, a češnjak nasjeckajte. U tavi na kratko pirjajte povrće i češnjak na ½ žlice ulja (3 minute). Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol, papar, nasjeckano bilje i brašno te promiješajte. Dodajte pirjano povrće i dvije žlice feta sira te promiješajte. U tavu ulijte žlicu ulja i zagrijte, dodajte smjesu od jaja i pecite na srednjoj vatri nekoliko minuta dok donja strana ne porumeni. U međuvremenu možete napraviti umak jednostavnim miješanjem svih sastojaka. Nakon par minuta okrenite fritaju da se zapeče par minuta (oko 3) i s druge strane. Maknite s vatre, podijelite na pola i dodajte umak na vrh. Krastavac narežite na kolutiće i dodajte u jogurt.
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)