Zabatak u umaku od naranče
SASTOJCI:
* oko 500 g otkoštenog zabatka
* 2 naranče
* malo masnoće po izboru
* 1 žlica octa
* 1 žličica eritrola
* 2 žlice soja sosa
* začini (sol, kurkuma, papar, crvena paprika, češnjak u prahu, vlasac)
OPIS POSTUPKA: U zdjelicu pripremiti mješavinu soli, papra, crvene paprike, češnjaka u prahu, kurkume i vlasca. Dodati malo masnoće po izboru i umiješati u gustu pastu koju ćete onda utisnuti po mesu. Meso peći na malo masnoće po izboru, stavljajući na tavu prvo dio gdje ima kože. Kada se korica zapeče dodati 2 ocijeđene naranče, zajedno s pulpom, ali bez koštica, 2 žlice soja sosa, 1 žlicu octa i 1 žličicu eritrola. Kuhati oko 30 minuta, poklopljeno, dok se umak ne zgusne, a piletina ispeče.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjic
Komentari (0)