Voćni tiramisu
SASTOJCI za dvije veće posudice ili 4-6 manjih:
*2 jaja
* 5 čajnih žl. eritritola
* 200 g mascarponea
* sok iscijeđenog limuna
* 12 kom integralnih piškota ili nekih drugih integralnih keksa po želji
* 200 g smrznutog šumskog voća
OPIS POSTUPKA: U većoj posudi izmutimo žumanjke s 4 žličice eritritola. Dodamo mascarpone i jednu žličicu soka od limuna. Nastalu smjesu dobro promiješamo. U drugoj posudi istučemo bjelanjke u snijeg i polako ih dodajemo u smjesu. U manjoj posudici pomiješamo preostali limunov sok, jednu žličicu eritritola i 4 žličice tople vode. Valjkom usitnimo integralne kekse i pomiješamo sa sirupom. U drugoj posudi sitno izmikasamo šumsko voće. U zdjelice ili staklene servirne čaše na dno slažemo prvi sloj integralnih keksa, nastavimo s drugim slojem šumskog voća. Potom slažemo i treći sloj smjese s mascarponeom. Postupak ponovimo još jednom dok ne dobijemo šest slojeva. U hladnjaku hladimo približno tri sata ili preko noći.
U slast!
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Katarina Štucl
Tatja
Upravo sam otkrila recepte i web ducan. Cim isprobam vocni tiramisu, krecem u shopping. Hvala na receptima!