Voćni pirov kolač
SASTOJCI:
* 4 jaja (odvojiti bjelanjke i žumanjke)
* 240 g pirovog bijelog brašna
* 200 g kokosovog šećera
* 1 prašak za pecivo
* 1 vanilin šećer
* 1 dcl kokosovog ulja
* 1 dcl mlijeka
* rezano voće po izboru (višnje, borovnice, marelice, breskve)
OPIS POSTUPKA: Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjcima dodajte tri četvrtine šećera i miksajte dok ne postane pjenasto, a preostalu četvrtinu šećera dodajte u bjelanjke i izradite snijeg. U žumanjke dodajte ulje ili maslac, vanilin šećer i mlijeko. Promiješajte. Dodajte brašno sa praškom za pecivo. Promiješajte. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pripremljenu smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Nježno stavite voće na vrh (nemojte ga bacati na smjesu jer će potonuti).
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 20 do 25 minuta.
Na kraju tijesto možete posuti šećerom u prahu.
VRIJEME PRIPREME: 50 min
RECEPT PRIPREMILA: Marjeta Luknar
Komentari (3)