Vesela chia-zobica
SASTOJCI (za 2 osobe):
Za chia sloj:
* 1-2 žlice chia sjemenki
* 2 žlice sojinog jogurta (okusa vanilija ili neutralni), može i skyr od vanilije
* 5 žlica biljnog mlijeka (ja koristim rižino ili zobeno)
* ½ mjerice wheya od vanilije
* 1 žličica javorovog ili rižinog sirupa
Za zobica sloj:
* 100 ml + 1 šalica vode
* 30 g zobenih pahuljica
* 1/2 zrele banane
* 1 žličica arome vanilije
* prstohvat cimeta
* 1 puna žličica raw kakaa
* 1/2 mjerice wheya od vanilije ili čokolade
* 1 žlica javorovog sirupa
Ostalo:
* 200 g malina
* kikiriki maslac
* kakao nibs ili sjeckana tamna čokolada od maline sa stevijom
* Zero preljev od maline
OPIS POSTUPKA:
1. Večer prije u zdjelici dobro pomiješajte chia sjemenke, sojin jogurt, mlijeko, whey i javorov sirup. Ostavite preko noći da se zgusne.
2. Ujutro namočite zobene pahuljice u 100ml vode, promiješajte. Nakon 5 minuta prebacite u mali lončić te dodajte još šalicu vode i kuhajte na laganoj/umjerenoj vatri dok se ne zgusne.
3. Kad se dovoljno zgusnulo, maknite s vatre, ohladite 5 min pa dodajte dobro izgnječenu bananu, kakao, aromu vanilije, cimet, javorov sirup te whey. Sve dobro izmiješajte te ostavite još 10 min da se prohladi.
4.Pola količine maline prepolovite te stavite na dno dvije čaše (šire, od 2dl). Na maline stavite prvo ohlađeni chia sloj, a zatim kakao zobicu.
5. Sve nadjenite i ukrasite s “malo” kikiriki maslaca, malo beskaloričnog preljeva od maline te malinama i kakao nibsima ili sjeckanom tamnom čokoladom. Poslužiti i uživatiiii :)
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Nikolina Dianežević
Komentari (0)