Veganske kokosove pločice s čokoladom
SASTOJCI:
Kokosova osnova:
* 190 g kokosovog brašna + 10 g za ukras
* 200 g kokosovog ulja, istopljenog
* 4 žlice javorovog sirupa
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* prstohvat soli
Čokoladni preljev:
* 200g tamne čokolade
* 5 žlica sojinog mlijeka (može i rižinog)
OPIS POSTUPKA:
1. Pekač obložimo s papirom za pečenje (ja sam upotrijebila pekač 30 x 22).
2. U posebnu posudu stavimo kokosovo brašno, istopljeno kokosovo ulje, javorov sirup, vaniliju i sol. Sastojke dobro promiješao s drvenom kuhačom.
3. Kokosovu osnovu stavimo u pekač i dobro pritisnemo na dole dok nije kompaktno. Pekač stavimo u zamrzivač da se osnova stvrdne. Za to vrijeme pripremimo čokoladni preljev.
4. Čokoladu i sojino mlijeko istopimo nad vodenoj pari. Pazimo da voda ne dodiruje posudu u kojoj je čokolada. Miješamo. Čokolada mora biti glatka.
5. Iz zamrzivača uzmemo pekač i po kokosovoj osnovi prelijemo čokoladu. Po vrhu stavimo kokosovo brašno. Na bar sat vremena pekač stavimo u hladnjak da se veganske pločice stvrdnu.
6. Prije nego pločice narežemo, pustimo ih 10 minuta na sobnoj temperaturi.
VRIJEME PRIRPEME: 30 min +1 h u hladnjaku
RECEPT PRIPREMILA: Mojca Videmšek
Komentari (0)