Veganski umak od gljiva s maslacem od indijskih oraščića
SASTOJCI:
* 125 g ljutike
* 0,5 dl suhog bijelog vina
* 100 g šitake gljiva
* 500 g smeđih gljiva
* svježi peršin
* svježa majčina dušice
* 250 ml veganskog vrhnja za kuhanje
* 3 vrhom pune žlice maslaca od indijskih oraščića
* Sol, papar i maslinovo ulje
* 250 g svježe tjestenine
OPIS POSTUPKA: Luk nasjeckajte na male komadiće. Popržite. Podlijte bijelim vinom i pržite nekoliko minuta. Dodajte sol, papar, nasjeckane gljive (volim ih narezati na ploške) i pržite oko 10 minuta da gljive puste svu vodu. Kada pripremate gljive, nemojte ih ispirati pod vodom da ne upiju previše, već ih očistite mokrom krpom. Meni osobno je najbolji okus ako pomiješamo nekoliko različitih vrsta gljiva. Nasjeckajte timijan i peršin i promiješajte. Dodajte vegansko vrhnje za kuhanje u koje ste prethodno dobro umiješali 3 žlice maslaca od indijskih oraščića. Kuhajte još 5 do 10 minuta na laganoj vatri da se okusi dobro sjedine. Posebno skuhajte 250 g svježe tjestenine u slanoj vodi. Od navedenih sastojaka možete pripremiti 3 porcije kao glavno jelo ili 4 predjela.
VRIJEME PRIPREME: 45 min do 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Anja Geč
Komentari (0)