Vanili košarice
SASTOJCI:
* 500 g lisnatog tijesta
* 250 ml mlijeka
* 250 ml vode
* 1 vanilin šećer
* 1 žličica arome vanilije
* 2 jaja
* 60 g glatkog brašna
* 120 g šećera ili neki drugi zaslađivać po želji
OPIS POSTUPKA: Kalupe za mafine obložite papirom za pečenje ili papirnatim košaricama za mafine. Lisnato tijesto razvaljajte i razrežite tako da dobijete 12 jednakih kvadrata. Komade lisnatog tijesta stavljajte u kalup za mafine i oblikujte košarice. Lisnato tijesto pecite prema uputi s pakiranja (oko 20 minuta). Za kremu odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žumanjke izmiksajte pa sjedinite s mlijekom, vodom, šećerom (ili drugim zaslađivačem), vanilin šećerom, aromom vanilije i brašnom. Smjesu stavite u lonac i kuhajte na laganoj temperaturi uz neprestano miješanje. Nakon nekoliko minuta, kad zavrije, krema će postati će gusta. Sklonite ju sa štednjaka i lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pečene košarice od lisnatog tijesta punite toplom kremom. Poslužite kad se ohladi.
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Petra Popijač
Komentari (0)