Umak od tikvica
Lagani umak od tikvica vrlo je brzo pripremljen. Odličan je u kombinaciji s njokima ili tjesteninom.
SASTOJCI:
* 1 velika tikvica
* polovica luka
* 2 režnja češnjaka
* 100 ml kiselog vrhnja
* maslinovo ulje
* sol
* papar
* svježi peršin
OPIS POSTUPKA:
1. Tikvicu operemo i naribamo. Naribanu tikvicu ostavimo da stoji kako bi pustila vodu.
2. Nasjeckamo polovicu luka i češnjak.
3. Na tavi zagrijemo maslinovo ulje i popržimo luk.
4. Luku dodamo ocijeđenu tikvicu i promiješamo.
5. U tavu dodamo češnjak, papar i po potrebi sol.
6. Prelijemo s vodom (približno 1dcl).
7. Tikvice kuhamo na umjerenoj vatri, a na kraju dodamo još kiselo vrhnje i svježi peršin, te promiješamo.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Blanka
Odličan umakBlanka
Dobar umak,vrlo brzo gotov,dodala asafetidu,kurkumu,korijander i đumbir,na kraju vrhnje