Ukusan, domaći kolač
SASTOJCI:
* 9 žlica vode
* 200 g kokosovog maslaca
* 200 g lješnjaka
* 200 g badema
* 100 g čokolade s bar 70% udjelom kakaa
* 2 mjerice (60g) vanilijevih ili čokoladnih bjelančevina
OPIS POSTUPKA: U posudu stavimo kokosov maslac. Na umjerenoj temperaturi miješamo dok se ne rastopi. Posudu maknemo i dodamo lješnjake i bademe te mjericu bjelančevina. Masu jednakomjerno rasporedimo po modelu i poravnamo da nastane ravna ploča. Masu čuvamo u hladnjaku i pripremimo čokoladnu glazuru. Čokoladu istopimo na pari i čokoladnu glazuru jednakomjerno prelijemo po masi i pustimo da se ohladi.
Model stavimo u hladnjak da se slastica stvrdne i ohladi. Narežemo slasticu.
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Ekipa Popolne Postave
Komentari (0)