Twix od badema
Ludo ukusan domaći twix koji nas uvijek oraspoloži.
SASTOJCI:
Podloga od keksa:
* 120 g bademovog brašna
* 40 g kokosovog brašna
* 50 g kokosovog ulja
* 2 žlice meda (ili javorovog/agavinog sirupa)
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 1/4 žličice soli
Sloj od badema:
* 200 g bademovog maslaca
* 60 g javorovog sirupa (ili agavinog)
* 40 g kokosovog ulja
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 1/4 žličice soli
* 250 g tamne čokolade
OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 180°C i stavite papir za pečenje u kalup za pečenje promjera 20x20. U zdjeli pomiješajte sastojke za podlogu od keksa. Masu ravnomjerno rasporedite u kalup i prstima malo pritisnite prema dolje. Pecite oko 15 minuta odnosno do zlatno-smeđe boje. U međuvremenu u loncu pomiješajte sastojke za sloj od badema, zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri još oko 3 minute, dok se masa ne zgusne. Kuhanu masu ohladite pa je prelijte i rasporedite po pečenoj podlozi od keksa. Sve zajedno stavite u zamrzivač na najmanje pola sata ili preko noći. Dobro ohlađeno izrezati na 24 komada i vratiti u zamrzivač. Otopite čokoladu na pari pa svaki komadić izrezane mase ubacite u nju. Višak čokolade malo otresite i svaki komadić stavite na papir za pečenje da se stvrdne. Kocke čuvajte u hladnjaku ili zamrzivaču.
VRIJEME PRIPREME: 1,5 h
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)