Tost od pira
SASTOJCI:
* 400 g integralnog pirovog brašna Malinca
* 200 ml mlijeka
* 100 ml vode
* 40 g maslaca
* 10 g kokosovog ulja Malinca
* 7 g suhog kvasca
* 10 g smeđeg šećera
* 1 žličica himalajske soli Malinca
* 1 žličica konjak glukomanan Malinca (prije kupnje pročitajte u opisu malince čemu i zašto je namijenjen)
* malo mlijeka i maslaca za premazivanje
OPIS POSTUPKA: Umiješeno tijesto diže se sat i pol, zatim ga razvaljajte, zarolajte i stavite u kalup za pečenje gdje se diže još sat vremena. Zagrijte pećnicu na 200°C, stavite veći pleh sa vodom da se voda zagrije. Tost prije pečenja premazati mlijekom. Pleh u kojem se nalazi tost stavite na pleh s vodom. Prvo ga ostavimo 30 minuta u pećnici, pa smanjimo temperaturu na 170°C i ostavimo u pećnici još 10-15 minuta. Pečeni tost premažite maslacem i stavite na rešetku, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Izrežite, tostirajte u tosteru i premažite željenim dodacima i premazima. Najbolji je s namazom od lješnjaka.
VRIJEME PRIPREME: 2 sata i 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Cukerpekarca
Komentari (0)