Tortice od banane i manga
SASTOJCI:
* 1 zrela banana
* 20 g kokosovog šećera
* 1 manje jaje (kao zamjena može i laneno sjeme)
* 35 g kokosovog ulja
* 15 g biljnog mlijeka
* 1/2 žličice ekstrakta vanilije
* 65 g pirovog brašna
* 15 g svježeg manga u prahu
* 0,6 g odnosno 1/8 žličice sode bikarbone
* 1/8 žličice soli
* 150 g kokosovog vrhnja za šlag
* 40 g mango freshy praha
OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 180 ° C i stavite 6 papirnatih košarica za muffine u kalup za muffine. U zdjeli dobro zgnječite bananu i dodajte kokosov šećer, jaje, mlijeko, ekstrakt vanilije i dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, 15 g mango freshyja, sol i sodu bikarbonu. Ovu smjesu dodajte smjesi od banana i sve zajedno dobro promiješajte. Rasporedite masu u paprinate košarice i pecite 10-15 minuta. Provjerite je li pečeno zabadanjem čačkalice ili noža u muffin; ako je pečeno, na nožu neće ostati vlažne mase. Pripremite kremu: umutite kokosovo vrhnje s 40 g manga freshyja, pa ukrasite ohlađene muffine.
VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)