VIDEO: Tortice od badema bez pečenja
Tortice od badema ludo su ukusna i simpatična grickalica koju će lako pripremiti i oni koji misle da nisu baš tako vješti u kuhinji ili pripremi slastica. Budući da ne sadrže brašno i gluten, pogodne su i za one koji izbjegavaju takvu hranu.
Rade se bez pečenja i od malog broja sastojaka, stoga predlažem da što prije kreneš s pripremom i impresioniraš svoje goste novom, svježom slasticom koja nedvojbeno zaslužuje najbolju ocjenu.
SASTOJCI (za 6 tortica):
Prvi sloj:
* 100 g bademovog brašna
* 20 g 100% kakaa u prahu
* 4 žlice kokosovog ulja
* 2 žlice meda
Drugi sloj:
* 5 žlica maslaca od kikirikija
* 3 žlice kokosovog ulja
* prstohvat soli
* žlica meda
* 6 žlica tople vode
Preljev:
* 20 g tamne čokolade sa stevijom
* nasjeckani bademi
OPIS POSTUPKA: Prvo pomiješaj sastojke za prvi sloj. Dobivenu masu ulij u silikonske posudice i dobro pritisni na dno. Zatim kreni s pripremom drugog sloja – pomiješaj sve sastojke i dobivenu masu prstima utisni na prvi, bademov sloj. Pritom si pomozi kokosovim uljem, kako ti se masa ne bi previše lijepila za prste.
Tortice stavi u zamrzivač na 3 sata.
Nakon 3 sata otopi tamnu čokoladu za ukrašavanje. Dodaj nasjeckane bademe i ponovno prelij otopljenom čokoladom. Nakon što poslužiš tortice, znaj da će u najkraćem roku nestati s tanjura jer su toliko ukusne da im je nemoguće odoljeti.
Možeš ih držati u hladnjaku do tri dana.
Komentari (0)