Tortica bez pečenja
Tražite desert koji je brz, jednostavan i ne zahtijeva pečenje? Ova kremasta torta savršen je izbor! U nekoliko koraka, s osnovnim sastojcima i bez kompliciranih postupaka, vaša slastica će biti spremna. Idealna za one trenutke kada želite nešto slatko, ali nemate vremena za dugotrajne pripreme.
SASTOJCI:
Donji sloj:
* 230 g gran cereale keksa ili drugih integralnih keksa
* 50 g čokomalinčeka
* 150 g otopljenog maslaca
* žličica cimeta
Krema:
* 500 g mascarpone sira
* 200 ml slatkog vrhnja za šlag
* 3 žlice šećera u prahu
* 1 vanilin šećer
* 200 ml slatkog vrhnja za šlag
* 3 listića želatine
OPIS POSTUPKA:
Donji sloj: Kekse sitno sameljite, zatim ih pomiješajte s otopljenim maslacem, Čokomalinčkom i cimetom. Smjesu stavite u kalup za tortu, izravnajte i pritisnite prema dnu kako biste dobili ravnomjernu osnovu. Potom je spremite u hladnjak.
Krema: U drugoj posudi kratko izmiješajte mascarpone, šećer u prahu i vanilin šećer. Pazite da smjesu ne miješate predugo kako ne bi postala previše tekuća.
U posebnoj posudi istucite slatko vrhnje. Želatinu rastopite u maloj količini tople vode i pričekajte da se malo ohladi prije nego je dodate u tučeno vrhnje. Dobro promiješajte.
Šlag nježno i polako umiješajte u mascarpone kremu ručnom metlicom.
Kremu nježno nanesite na keksnu podlogu i ravnomjerno je rasporedite po cijeloj površini. Tortu zatim ostavite u hladnjaku 2-3 sata.
Tortu možete ukrasiti svježim voćem ili slatkim poslasticama po želji.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nuša Ana Fajt
Komentari (0)