Torta od rogača
SASTOJCI:
Osnova:
*170g smokvi
*150g naribanog kokosa
*1 velika žlica rogača u prahu
Krema:
*200g datulja
*5 velikih žlica rogača u prahu
*50ml kakaove masti/ulja
Nadjev:
*150g svježih malina
OPIS POSTUPKA:Namočiš datulje (ja ih pustim 2 sata u toploj vodi da se dobro smekšaju). Smokve staviš u blender i izmiksaš. Nakon toga ih staviš u posudu gdje umiješaš kokos i žlicu rogača u prahu. Sve skupa dobro promiješaš i staviš u kalup za tortu. Napraviš kremu. Sastojke samo dobro izmiksaš u blenderu. Ako ti okus po rogaču nije dovoljno intenzivan ga možeš dodati još samo pazi da i nakon toga masa bude lijepo gusta. U kalup za tortu staviš maline i preko toga preliješ kremu od rogača. Sve skupa staviš u zamrzivač na sat vremena.
RECEPT PRIPREMILA: Eva Boto