Torta od kokosa s trešnjama/jagodama
SASTOJCI za pleh za pečenje promjera 16 cm:
* 200 ml bjelanjaka
* 30 g odmašćenog kokosovog brašna (fino mljevenog)
* 80 g kokosa (ribani kokos)
* 10 g praška za pecivo
* Eritritol ili stevija po želji
* 500 g skyra
* 50 g proteina vanilije u prahu
* 20 g agar-agara (može i bez)
* 100 g cijelih trešanja / jagoda
* 200 g narezanih trešanja / jagoda
OPIS POSTUPKA:
1. Bjelanjke istucite u snijeg.
2. Dodajte 30 g nemasnog fino mljevenog kokosovog brašna, 30 g kokosa i 10 g praška za pecivo. Lagano promiješajte kuhačom (po želji dodajte još 50 g zaslađivača). Smjesi biskvita po želji možete dodati i 1 mjericu vanilije ili kokosovog proteina u prahu.
3. Masu izlijte u pleh za pečenje i pecite 40 minuta na 160 Celzijevih stupnjeva.
4. U međuvremenu izmiksajte skyr, agar agar i proteine u prahu. Stavite u hladnjak da se krema stvrdne.
5. Očistite oko 200 g trešanja i narežite na manje komade. Lagano ih stisnite.
6. Ohlađeni biskvit prerežite na pola.
7. Vrh biskvita namočite sokom od narezanih višanja. Može se premazati i džemom. Premažite polovicom narezanih višanja.
8. Polovicu skyr kreme namažite na sloj trešanja.
9. Ponovno nadjenite drugu polovicu narezanih višanja.
10. Prekrijte drugom polovicom biskvita koji je po želji premazan s donje strane marmeladom ili sokom od višanja.
11. Po vrhu rasporedite drugu polovicu kreme od skyra.
12. Po vrhu pospite kokos.
VRIJEME PRIPREME: 1h
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič
Komentari (0)