Torta od kokosa bez brašna i jaja
SASTOJCI:
Osnova:
* 200 g datulja
* 2 dl vode
* Dvije žlice svježeg kakaa
* 1 žlica kokosovog ulja
* 200 g bademovog brašna
* 1,5 žličice konjaka glukomanana
Nadjev:
* 400 g jogurta od kokosa
* 300 g jogurta skyr
* 90 g ribani kokos
* 1 žlica konjak glukomanana
* 1 žlica eritritola (zaslađivač bez kalorij)
Preljev:
* 1 žlica kokosovog ulja
* 2 žlice svježeg kakaa
* 1 žlica šećera ili eritriol
* 1 žličica konjak glukomanana
* Kokosov čips za ukras
OPIS POSTUPKA:
1. Namočite datulje jedan sat u vodi.
2. U blenderu pomiješajte datulje s vodom, svježim kakaom, eritritolom i kokosovim uljem. Dobivenu smjesu ulijte u posudu, dodajte bademovo brašno i konjak i miješajte mikserom.
3. Smjesu premjestite u kalup za torte (promjera 28 cm) i stavite u hladnjak.
4. U drugu posudu stavite obje vrste jogurta, mljeveni kokos i konjak. Izmiksajte.
5. Kokosov nadjev rasporedite po ohlađenoj podlozi i stavite u hladnjak, a u međuvremenu pripremite čokoladni preljev.
6. Otopite kokosovo ulje na pari, dodajte svježi kakao, šećer i konjak. Nakon što dobijete homogenu smjesu, prelijte je preko kolača, ukrasite kokosovim čipsom i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili po mogućnosti preko noći.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)