Torta od banane bez pečenja
SASTOJCI:
Za dno od keksa:
* 200 g manje slatkih čokoladnih keksića
* 80 g rastopljenog maslaca
Za kremu od banane:
* 4 srednje velike banane (super ako su već zrele) + 1 velika banana za srednji dio
* 3 žlice mascarpone kreme
* 100 ml vrhnja za šlag
* 3 lista želatine
OPIS POSTUPKA:
Dno od keksa: Kekse dobro sameljite i dodajte otopljeni maslac. Posložite ih na dno lima za pečenje i stavite u hladnjak na 30 minuta da se dno stvrdne.
Krema od banane: Pomiješajte 4 banane i dodajte mascarpone. Umutite vrhnje za šlag da postane kompaktno i pomiješajte ga sa smjesom od banane i mascarponea. Namočite želatinu u hladnoj vodi oko 5 minuta. Ocijedite vodu i zagrijte želatinu dok ne postane tekuća. Dobro je umiješajte u kremu od banane. Dno biskvita prelijte polovicom kreme od banane i stavite u hladnjak na 30 minuta. Preko kreme od banana stavite sloj banana (treba ih rezati na oko 1,5 cm debljine) i prelijte ih drugom polovicom kreme od banana. Tortu stavite preko noći u hladnjak. Sljedeći dan tortu ukrasite s vrhnjem ili bilo kojom kremom po izboru.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Manca Sodnik
Komentari (0)