Tofu sa shiitake gljivama
SASTOJCI:
* 1/2 žličice kurkume
* 1/4 žličice češnjaka u prahu
* 1/4 žličice luka u prahu
* prstohvat papra
* prstohvat paprike u prahu
* 1/4 žličice crne himalajske soli
* 1 žlica pahuljica kvasca
* 2 žličice tahinija
* 60 ml biljnog napitka
* 200 g tofua
* šaka svježih shiitake gljiva
* vlasac
* ulje
OPIS POSTUPKA: Tofu najprije dobro ocijedite kako biste iz njega uklonili višak tekućine. To možete učiniti tako da tofu stavite između dvije daske za rezanje i na vrh stavite knjige da ga pritisnete, ili možete koristiti posebnu prešu za tofu. Ostavite tofu u ovom stanju oko 20 minuta. U manju posudu dodajte kurkumu, češnjak u prahu, luk u prahu, prstohvat papra, prstohvat paprike u prahu, crnu himalajsku sol, pahuljice kvasca, tahini, biljni napitak i sve dobro promiješajte. Shiitake gljivama uklonite peteljke, a zatim ih narežite na trakice. U tavu dodajte malo ulja, shiitake i dobro ih popržite. U tavu izmrvite tofu i dobro ga popržite. Na kraju dodajte mješavinu začina i dodataka i sve zajedno pirjajte nekoliko minuta. Poslužite još toplo.
RECEPT PRIPREMIO: Gašper Plankar
Komentari (0)