Tofu s indijskim oraščićima
SASTOJCI (za 2 osobe):
* 1 žličica sezamovog ili kokosovog ulja
* ½ luka
* 1 velika mrkva
* 1 stabljika celera
* 1 svježi čili, po želji
* Po ½ žute i zelene paprike (ili crvene)
* 200 g mariniranog tofua
* ½ žličice currya
* ½ žličice svježeg ili suhog đumbira
* 50 g indijskih oraščića
* 1 pakiranje staklenih rezanaca (100 g)
Umak:
* 4-5 žlica sojinog umaka
* 2 žlice sezamovog ulja
* ½ žličice tapioka škroba
* 4 žlice vode
OPIS POSTUPKA: 1. U tavici nasuho (bez dodavanja masnoće) popržite indijske oraščiće, tek toliko da lagano počnu tamniti. Prebacite iz tave u zdjelicu i odložite sa strane.
2. Pripremite sve sastojke za wok: luk narežite na ploškice, čili i đumbir (ukoliko koristite svježi) na sitne kockice, mrkvu na prutiće, a celer na kolutiće. Paprike narežite na trakice. Tofu narežite na prutiće ili kockice.
3. Dobro ugrijte wok ili dublju tavu te na sezamovom ulju prepržite ploškice luka i celera dok ne omekšaju.
4. Zatim dodajte trakice mrkve i pržite na jačoj vatri par minuta. Po potrebi podlijte s malo vode. Dodajte trakice paprike, curry, đumbir, čili i prutiće tofua te sve prepržite daljnjih 5 minuta na umjerenoj vatri.
5. Za to vrijeme pripremite umak tako da dobro pomiješate sve sastojke u zdjelici. Time prelijte wok i miješajući kratko pržite da se malo zgusne.
6. Maknite s vatre i poslužite sa staklenim rezancima koje ste pripremili prema uputi s pakiranja. Sve obilno pospite s poprženim indijskim oraščićima i odmah poslužite.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Nikolina Dianežević - nikolina.fitlife
Komentari (0)