Tofu paniran u bademima
SASTOJCI:
*250 g tofua
1 tanjur:
* 70 g brašna
* 100 g vode
* Sol, papar (po ukusu)
* Nekoliko žlica prehrambenog kvasca (opcionalno)
* Prstohvat curryja ili kurkume (za boju)
* 1 žlica češnjaka u prahu
Sve sastojke pomiješamo.
2 tanjur:
* Mljeveni bademi
Dodatni sastojci:
* Maslinovo ulje za pečenje
OPIS POSTUPKA: 1 paket tofua (250 g) pritisnemo da ostane što manje vode. Izrežemo ga na 3 tanje kriške. Svaku krišku najprije umočimo u tanjur 1, a zatim u tanjur 2.
U tavu ulijemo ekstra djevičansko maslinovo ulje i pržimo tofu dok ne postane hrskav s obje strane.
Ulje mora biti vruće da se tofu hrskavo zapeče. Zatim ga još približno 15 minuta pečemo u pećnici na 180 stupnjeva Celzija.
Serviramo s prilogom po želji. Ja sam kao prilog odabrala tjesteninu u kremastom umaku od češnjaka.
RECEPT PRIPREMILA: Anja Geč
Komentari (0)