Tjestenina u žutom umaku
SASTOJCI:
* 300 g tjestenine
* 300 g pilećih prsa
* 250 ml vrhnja za kuhanje
* 100 g sira
* 3 mrkve
* 1 manji komad butternut tikve
* kokosovo ulje
* začini po želji
OPIS POSTUPKA: Pileće prsa pecite par minuta sa svake strane na malo kokosovog ulja. Za to vrijeme u jednoj posudi skuhajte tjesteninu, a u drugoj mrkvu i butternut tikvu (izrezane na kockice). Mrkvu i butternut tikvu procijedite, ubacite u blender sa začinima (kurkuma, sol, papar, vegeta, bosiljak, peršin), dodajte vrhnje za kuhanje i sve izblendajte. Na kuhanu i procijeđenu tjesteninu dodajte piletinu na kockice i umak i pustite da sve kratko provrije. Na kraju dodajte sir da se otopi i poslužite toplo. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Karolina Ocvirek