Tjestenina s lososom
SASTOJCI:
* 300 g lososa
* 250 g školjki tjestenine
* 350 g pirea od rajčice
* 2 češnja češnjaka
* 2 žlice pesto od bosiljka
* 1 žlica bademovog maslaca
* prstohvat kokosovog šećera
* sol
* papar
* maslinovo ulje
* listovi bosiljka
* Grana Padano sir za posipanje
OPIS POSTUPKA: Češnjak ogulite, naribajte i pržite minutu-dvije na maslinovom ulju da lijepo miriše. Dodajte pire od rajčice, pesto i prstohvat kokosovog šećera. Posolite i popaprite i kuhajte oko 15 minuta. Povremeno promiješajte. Uklonite kožu s lososa i narežite ga na kockice. Stavite ga u posudu zajedno s bademovim maslacem, solju, paprom i lagano promiješajte. Dodajte tjesteninu u umak od rajčice i ulijte vruću vodu (toliko da pokrije sastojke) i kuhajte dok tjestenina ne bude gotova. Za to vrijeme promiješajte i dodajte još vode ako je potrebno, ali pripazite da na kraju prokuha dovoljno da jelo ne bude vodenasto. Pred kraj po potrebi dodajte sol i papar. Na tavi na maslinovom ulju pržite komade lososa nekoliko minuta i budite nježni prilikom okretanja da se ne raspadnu. Tjesteninu poslužite s komadićima pečenog lososa i dodajte još nekoliko listova bosiljka, te pospite sirom.
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek
Komentari (0)