Tjestenina s kremastim umakom od rajčice
Život je kombinacija čarolije i tjestenine. Ovaj put tjestenine s kremastim umakom od rajčice koji je vrlo jednostavan za pripremu. Sve što trebaš je 40 minuta vremena i ljubav koju ćeš prenijeti na ovo jelo. Recept uključuje i recept za klasični umak od rajčice, koji se može koristiti i za druga jela (lazanje, pizzu ...).
SASTOJCI:
Klasični umak od rajčice:
* 1 žlica ulja
* 1 manji narezani luk
* 1 češanj češnjaka
* 1 konzerva rajčice u komadima
* 1/4 žličice soli
* 1/4 žličice papra
* 1/4 žličice kima
* 1/4 žličice paprike u prahu
* 1/4 žličice provansalskog bilja
Kremasti umak od rajčice:
* klasični umak od rajčice (recept gore)
* 3-4 žlice indijskih oraščića
* 125 ml vode
* 1/4 žličice soli
Za tjesteninu:
* 280 g tjestenine
* ulje
* 1 srednja tikvica
* 1 žlica svježih listova timijana
* 6 cherry rajčica prerezanih na pola
* 2 šake svježeg špinata
OPIS POSTUPKA: Klasični umak od rajčice: Zagrijemo žlicu ulja u velikoj zdjeli. Dodamo luk, češnjak, sol i papar. Pržimo nekoliko minuta.
U posudu dodamo rajčice narezane na kockice, kim, papriku u prahu i provansalsko bilje. Pokrijemo i kuhamo oko 20-30 minuta.
Kremasti umak od rajčice: U blender dodamo indijske oraščiće, klasični umak od rajčice, vodu i sol. Promiješamo pa stavimo sa strane.
U veliku posudu dodamo vodu i sol, te pustimo da zavrije. Dodamo tjesteninu i kuhamo prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, uzmemo veću tavu i dodamo joj malo ulja. Dodamo tikvice, cherry rajčice i pržimo nekoliko minuta. Zatim dodamo svježi špinat i svježe listove timijana.
Pomiješamo tjesteninu i kremasti umak od rajčice, a zatim stavimo jelo na tanjure. Dodamo pečeno povrće i posipamo s nekoliko listova svježe majčine dušice.
RECEPT PRIPREMIO: Gašper Plankar - Gašper Kuha
Komentari (0)