Tiramisu s malinama
SASTOJCI:
* 3 žumanjka
* 4 žlice eritritola
* 250 g mascarponea
* 200 g slatkog vrhnja
* 200 g malina + 1 žlica eritritola
* 8 piškota + 10 žlica mlijeka
OPIS POSTUPKA: Umak od malina prepremite tako da prokuhate 100 g malina uz dodatak eritritola pa propasirajte kroz gusto sito da odstranite koštice. Pustite da se ohladi. U vatrostalnoj zdjeli pomiješajte žumanjke i eritritol pa kuhajte na pari uz neprestano miješanje 5-10 minuta, dok se žumanjci ne zgusnu i posvijetle (pazite da posuda u kojoj su žumanjci ne dodiruje vodu). Pustite da se ohlade. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag i odvojite 50 g za dekoraciju. Preostali šlag i mascarpone dodajte u ohlađenje žumanjke pa miksajte dok se smjesa ne poveže. Pripremite 4 čaše za serviranje deserta. Piškote narežite na manje komade pi kratko namočite u mlijeku. Naizmjenično u čaše stavljajte red piškota, kremu s mascarponeom, umak od malina te nekoliko svježih malina. Zatim opet piškote, mascarpone kremu, umak od malina i svježe maline. Završite s kremom od mascarponea, Dekorirajte šlagom i svježim malinama. Ohladite u frižideru 3-4 sata prije posluživanja.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPRAEMILA: tamara_whatsfordessert
Komentari (0)