Tikka masala piletina
SASTOJCI:
* 2 pileća filea
* 1 veliki luk
* 1 režanj češnjaka
* 1 komadić svježeg đumbira (približno 1 cm)
* 100 ml pasirane rajčice iz konzerve
* 50 ml vrhnja za kuhanje
* 1 grančica svježeg korijandra (po želji za dekoraciju)
* pol čajne žličice soka od limuna
* 3 žlice ulja (maslinovo ili kokosovo)
* pol čajne žličica soli
* paketić začina Spicentice Tikka masala piletina (sadrži papriku, mljeveni cimet, mljeveni koriander, čili v prahu, mljeveni cimet, mljeveni crni papar, mljeveni klinčići mljeveni kardamon)
OPIS POSTUPKA: Pola luka narežemo na male komadiće (ostalo ostavimo za umak). Piletinu narežemo na komadiće veličine jednog zalogaja i sve zajedno začinimo sa začinima. Dodamo malo soli i mariniramo pola sata. U tavu dodamo malo kapljica maslinovog ulja i u nju stavimo piletinu te ju popečemo za 3-5 minuta. Tavu maknemo s vatre. U posudi na ulju popržimo luk, dodamo naribani đumbir i češnjak te malo popržimo. Dodamo rajčice, vrećicu začina, sol i sok od limuna. Zatim dodamo piletinu i na laganoj vatri te u pokrivenoj posudi kuhamo još 10 minuta. Dobro promiješamo, dodamo vrhnje za kuhanje a ako je umak pregust i malo tople vode. Kuhamo još 5 minuta dok piletina ne omekša. Serviramo zajedno s običnom rižom. Recept je za 3 osobe, upotrijebila sam polovicu oba dvije vrećice začina iz paketa Spicentice.
VRIJEME PRIPREME: 50 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.
Komentari (0)